Projecte Encants

PROJECTE ENCANTS

Projecte de reutilització i socialització de llibres de text i lectura

En què consisteix?

El projecte agrupa aquelles famílies que estan interessades en la socialització dels llibres de text i lectura. Això vol dir que cada alumne rebrà els llibres del curs anteriors i per que aquest procés funcioni adequadament, és molt necessari la implicació de les famílies i els alummnes en la revisió del mes de juny.

Quin és el seu objectiu?

La socialització de llibres engloba uns objectius pedagògics, ecològics i solidaris que quedaran integrats com a projecte d’escola i amb l’objectiu de promoure l’estalvi econòmic familiar.

  • La comissió d’encants està formada per pares i mares.
  • El claustre de mestres promouen el valors del projecte però no són els responsables de solucionar les incidències amb els llibres ni de la seva compra.
  • Cada curs ha de tenir dos pares delegats de curs que són els responsables de fer d’enllaç entre el mestre i la mestra tutor, i les famílies.
  • Les incidències es comuniquen al delegat o delegada de curs i, la persona responsable ho traspassa a la comissió gestora que ho resol.
  • Enguany es formarà un nou d’equip de delegats d’encants entre els alumnes de 6è i ESO per ajudar en l’ús responsable i conservació dels llibres a l’ESO.

Quina dedicació li comporta a les famílies?

Revisar cada final de curs els llibres dels seus fills i marcar en una graella que se li facilitarà a cada alumne si consideren el llibre com apte o no per reutilitzar

 Criteris de revisió del llibres NO APTES:

  • Llibres amb tapes trencades i desenganxades totalment del llibre.
  • Pàgines desenganxades totalment, trencades i rebregades, o bé si falta alguna.
  • No haurien de ser aptes els llibres escrits amb bolígraf i amb la solució dels problemes ja que s’està fent un mal ús de llibre per ser reutilitzat.

Per solucionar aquest problema, freqüent a l’ESO, s’enganxarà una etiqueta a la primera pàgina del llibre amb el nom dels tres alumnes que rebran aquest llibre durant el temps de reutilització. I en cas de mal ús la família abonarà l’import del llibre.

  • Caldrà esborrar les anotacions en llapis i posar les puntes de les pàgines bé.
  • Folrar els llibres amb el folre que li facilitarà a cada nen la comissió.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s