COLLA GEGANTERA ESCOLA SOLC

Creadors:

Mestres, pares i alumnat de l’Escola Solc.

 

Història:

Quan ens vam canviar d’edifici (abans Solc estava a l’Avinguda de Vallvidrera. Era l’actual Escola Taiga) l’any 1999, vam fer uns tallers de migdia on els mestres, pares i alumnat feien els gegantons. Quan vam inauguar l’escola, vàrem convidar els nens i nenes de l’Escola Thau (ja que Solc va nèixer d’una escisió) a la festa d’inauguració, al setembre del 2000.

Els pares van fer un taller de costura per cosir les robes i poder-los deixar tal i com estan.

Van ser unes trobades molt divertides i engrecadores per a tots!

 

Sabies què?

Els pares i mares de l’Escola Solc venien de casa fins i tot amb màquines de cosir! En els tallers de costura de migdia varen fer els vestits dels gegantons.

 

Implicació pedagògica actual en el centre:

La implicació va ser total. Com a cooperativa de pares i mestres, tothom es va implicar al màxim, com en moltes altres celebracions d’escola. La il·lusió era màxima, i la col·laboració entre mestres i pares, inigualable.

 

Com ho viuen els mestres?

Les mestres d’Infantil, any rere any, treuen els gegantons a ballar per la Festa Major de la Mercè i de Santa Eulàlia. Amb tots els nens i nenes de P3, P4 i P5, fan una rua per tota l’escola, passant per les classes i racons diversos. Tot sempre acompanyat amb música i cançons.

Els mestres de tota l’escola viuen aquesta festa amb molta alegria i són uns moments de gresca i distensió.

 

Com ho viuen els nens?

L’alumnat veu els gegantons i el gegant des de diferents perspectives. Els més petitons de la casa senten una barreja de por i admiració que, amb el temps, es va convertint en un sentiment lligat a la diversió. Els nens i nenes de Primària els agrada molt veure’ls ballar i tenen moltes ganes de portar-los. Els més grans els veuen com un record d’infantesa.

Tant per a uns com per als altres, els gegantons són companys de viatge que acompanyen durant 13 anys a tots els alumnes de l’escola Solc. Gegant i gegantons signifiquen moments entranyables i moments d’alegria per a tothom!

 

Actualitat:

Al 2016, altra vegada pares i mares de l’escola van fer unes tasques de restauració dels gegants i gegantons per poder treure’ls a ballar per primera vegada a les festes de les CORTS de 2017. L’experiència va ser molt enriquidora i ja és el segon any que sortim a ballar!!!!

dibuixtshirt